degrees of success

Kvaliteten af rul: Der er seks grader af god og ringe succes: På succes siden kan man få en ”plain” succes ved at rulle lig med eller op til 3 over target TN. Et sådant resultat betyder at forsøget lykkedes og du opnåede hvad du ønskede dig, men at du også måtte gå på kompromis på en eller anden måde. Resultatet kaldes også ”Ja, men…” eller ”Yes -”.

Du kan også få et Godt klaret, ved at rulle 4 til 8 over TN, som giver dig hvad du ønskede dig uden vedhængende bagage eller kompromisser.

Sidst er der et Fantastisk resultat ved at rulle 9 eller mere over TN, der giver alt hvad du ønskede dig og mere: det kan være at du bliver hurtigere færdig, at du får lavet 2 af noget eller du rammer ekstra godt. Med andre ord får du et ”Ja, og …” eller ”Yes +”

På den anden side kan du også rulle under dit TN. Hvis du ruller 1 til 3 under er det ganske almindelig uskadelig Kludder der går i forsøget. Her virker det du prøver på ikke, men det er ikke verdens undergang og der er en positiv side ved din fjumren. Ofte betyder dette at du får lov til at prøve igen, og at det eneste det kostede dig var tid. Resultatet er et ”Nej, men…” eller ”No -”

Når noget er en Fiasko betyder det at din fremgangsmåde ikke virkede i den aktuelle sammenhæng, og at hverken du eller andre kan forsøge igen uden en revision af din taktik/strategi. Et sådan resultat får du hvis du ruller 4 til 8 under TN.

En Katastrofe er en lille kaskade af fiaskoer, og det betyder at det ikke bare går galt, men at det går galt på en ”Underholdende” måde. Det sker hvis du ruller 9 eller lavere end dit TN, og kaldes ”Nej, og…” eller ”No +”

Hav for øje at failure på et rul ikke skal være noget kedeligt eller sørgeligt, men en kilde til nye story hooks. Ikke at klare et rul tilføjet mere til historien end en succes, ved at sende heltenen på interessante og underholdende omveje, mens successer bare viser individer som Badasses.

degrees of success

Fallout: Suburbia Onkel_Thorsen